Monday, December 12, 2011

One day b4 start keje

Hi everyone..:) erm.. da lama x online, bz sgt ngn keje kn..kekok la plak nk menaip ..hehe.. utk pengetahuan sume, aku da benti keje kt tempat keje lama..oooo tidak2.. sama skali tidak, aku benti bukan sbb stress ngn keje 2.. xp aku da makin suke n selesa ngn keje 2.. act aku benti sbb aku da dpt keje br... surprise...!!!! :p erm.. da lama aku tunggu saat ni.. akhirnye....xsangka aku dpt jugak keje mcm mmber aku yg len..huhu.. korang tau, dlm byk2 mmber aku, aku srg yg br dpt keje...hurm.. tau2.. cian kn aku..huhu.. xp xpa, aku sabar, n see.. x sia2 kn penantian aku selama ni...

Hurm..lupakan psl 2 sume, nk cite pasal esok ni..huhu..Esok... ye esok is my 1st day aku bekeje ..di opis, ade ramai staff.. maksudnye...aku ada ramai rakan sekerja..:) ermm..bestnye...!! xsabo kot..hehe...xp 2 la, neves jugak ni..maklum la1st day kn..xyakin sgt bole wat ke x.. xp aku nk try jugak..

Thursday, April 7, 2011

Semalam hari yang memenatkn..

Yeah...semalam adalah hari-hari ku yg sgt memenatkn.. stress nye keje..salah kena wat balik, 2, 3 kali wat balik..huhuhu..penat.. :( kalo x kena wat balik pn, aku sndiri pn x puas ati ngan hasil keje aku..waaa...tension..!! rase cam nk benti keje jek.. tapi bila pk2 balik aku skang da dpt gaji bulan walaupun aku br 2 minggu keje kt c2.. Maybe aku da penat sgt nih kn..asyik ngadap PC jek..Actually, bos aku baik, xde nk marah2, selalu jugak bg tunjuk ajar, xpenah bekira..walaupun aku baru jek kenal ngan bos aku, tapi aku tahu, bos aku 2 mmg baik.. syukur alhamdulillah Ya Allah..:) Haaa...tapi 2 cite semalam, hari nih, pg2 lg da rasa mls nk bangun sbb kena g keje..tapi aku gagahkn diri jugak g keje...nk tau ape yg jd? hehe.. hepy la pulak ari nih keje..xstress la plak..walaupn kena wat keje yg sama skali lg...xsiap pn lg, ade lg sikit,..haha.. sempat mkn KFC lg..hehe..hepy la.. hepy bersama rakan sekerja , wanie.. :) Akan ku cuba ceriakan hari2 ku.. ..:)Ok lah, da ngntok, sok nk keje plak..wuaaaaaaa...(ops, menguap da. .:p) nite evrybody.. sweetdream :)

Saturday, March 26, 2011

Logo Jejari Halus

Hi sume... Ari ni, aku nk cite cikit, minggu nih rasa letih cikit, tiap2 ari asyik bkeje jek..letih mata aku ni asyik ngadap pc..huhu..So ari n akhirnya aku cuti jugak.. Fuhhh..lega rasa nye..hehe.. Xp 2 la, aku n mmg xleh nk dpisahkn ngn lptop kesayangan aku nih.. Apa lg ngadap la plak lptop nih..adoi la..hehe..

Alang2 da buka lptop nih, aku pn design la 1 logo utk my best pren si DD Sotong... Logo nih actually utk bisness die, Jejari Halus..
Logo nih, aku dpt idea lps search kt google, tgk byk sgt pic jari yg cute.. Pic tu, jari org btul tau, pas2 diorang conteng2 ngn pen buat kening, mata, n mulut.. ntah la nmpak cute sgt & nice jugak..kn.hehe.. Xp logo nih, aku draw sndiri tau..makeup ckit, letak rmbut n bunga cikit..hehe.. ok x logo nih, nmpak cam jejari x..? 

Haa.. kalo korang nk tau ape bisness yg DD Sotong wat, korang leh tgk kt blog die..http://dyna143.blogspot.com/ Ok la, smpai cn dlu..k..bei2..
Haa..bekenan sile oder.... wah..siap promote lg nih, sotong....komisyen2..haha..:p

Thursday, March 24, 2011

Buat collage polaroids guna photoshop

Hi,.... Eh korang, tadi time aku msuk blog nih, aku da nmpak rojakstory bg info psl photoshop... Erm, leh + skill photoshop lg nih..hehe Then aku pn baca la, rupa2nye cara2 nk buat collage polaroids guna photoshop.. Korang tau x camne effect nye? Effect nih .. mcm, sekeping gambo, kemudian di tindih2 ngn byk2 frame, but at the same time still gambo yg sm.. :) Aku tgk nice, so aku try la..hehe...

Ni aku tunjuk kn effect nye kt 1 picture nih..sotong (DD), 1 more time, aku publishkn pic tunang ang..jgn mrh k..- :p
Ha, yg kt ats nih, pic asal.. Then after kna kn effect, jadi la cm kt bwh nih....

Ha... ni la effect nye pas aku cuba.. btul x ckp aku, nice kn? :-) Tq 2 RojakStory sbb bg info nih..hope akn ade byk lg info2 best.. :-)

Ape??? korang pn nk wat gak effect nih? Hmm..bole jek...korang leh tgk kt cn Turn A Photo Into A Collage Of Polaroids In Photoshop

SELAMAT MENCUBA....!!
Ok la smpai cn dlu ari nih.. Jupa lg yekk..bei2..

Wednesday, March 23, 2011

Time g KL..

Hi...Ari n aku nk kongc cite ngan korang time aku g KL..konon nye nk cari keje kt sn, xp smbil2 tu jalan2 sama la kn..hehe..First, aku nk cite time g ICT.. Best la..hehe.. Orang ckp dlu msuk ICT tue xyah bayar, skang ni da kena bayar..huhu..Abes la jugak duit mmber aku RM10, tq eton..hehe..

Sebelum cite psl ICT, korang nk tau x, aku g sn ngn mmber aku 3 org, eton, sarah & shidah..nk dijadikan cite, km plan nk g amik kwn dlu, yam namanya..ala xingat la plak umah die kt ne,..hehe.. kami g mlm tau, punya la pusing2 cr umah die, xjupa2 gak, las2 balik tmpat yg sm..smpai kt 12 tgh mlm tau..huhu..Pas 2 da penat mencari, kami pn g la ICT...g kejap je pn..sj nk tgk2 apa yg best ngn ICT 2..

Kebetulan aku g ICT tu, lepak la ngn adik2 aku time study kt UiTm dlu..diorang pn exstudent UiTM Dungun gak, pas 2 smbung degree kt UiTM Shah Alam.. Lama xjupa diorang..meriah betul..sb ape tau, sbb diorang ramai..mau angkut 1 clss ngan diorang nih..hehe..But, tq la adik2 ku sbb sudi dtg yek..:-)

Cantik kn lampu2 yg diorang design kt ICT tue..kreatif kn..tgk tmpat 2 cm luas jugak, myb nnt diorang nk + mcm2 lg kot..nice..oo..lupa lak, aku ade amik pic tau..Picture kenangan ICT 2011..


Cantik kn pemandangan kt ICT tu..lg cntik kalo guna camera yg cun, n juz camera phone..hehe...Rindu la kt ampa sume..sarah, eton& shidah..huhu...ape2 pn ampa mmg best..:-) So...sape2 yg lom lg pegi ke ICT ni, pegi la..amik gambo byk2...sure cun..!

Ok, ttp cite psl ICT, nk buka lak cite psl aku g kenuri Som, kwn sekelas eton, kwn sepoli aku.. paham x? hehe.. Actually aku da lama xjupa som, last time study kt poli dlu la..eton la gtau die kawen, lg pn kenuri die dkt ngn umah eton, kt ampang..da aku kt KL, so pegi je la..Som, SELAMAT PENGANTIN BARU..

Abes je mkn, aku, eton, sarah & shidah mulakn operasi utk mjdi model terkenal...hahaha... actually, kenuri 2 kt dewan tau, tepi tasik..cntik view kt ctu....tgk la pic kami nih..hehe..

Eh, pic tasik xde lak, aku xmsuk kn..xp btl tau ade tasik..hehe..

Ok lah, smpai cn je dlu..nnt kalo cite yg aku nk share lg, aku post k.. ok, bei2..



Sunday, March 20, 2011

Khas wat my best pren, Sotong..hehe..

Ok, n first editing aku sejak keje kt IzPhotograpy as designer..br nk blajar2..hehe..Nk tgk x? hehe..jap eh...



Actually, n mmber aku, name die Diyana, xp aku panggil die sotong..hahaha.ala, zmn muda2 dlu la 2..hehe..


n pic die time tunang, cumel kn die..








Hmm..amcm,..? hehe..try2 jek nih....

Sunday, January 17, 2010

Mewarnai mata..




Cantik x?? hehehe..
1st time pakai contct lense..tahu x bape lama ms y aku amik utk pakai benda alah n..?
kt sejam ke lebih gak la..adoi..asl ssh sgt nk pkai benda alah ni hah...mmber aku dh gelak2 dh...hahahaha... 2 la org pakai, kita pn nk pakai gak..bkn nye rabun pn..sj je..org kate nk mencuba..x salah kn..pk2 blik lucu la plak..hahahaha...
Get free cursors
Sun Flower - Mario World